Wat is klassieke homeopathie?

Homeopathie is een geneeswijze, die werd ontwikkeld door de beroemde arts dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) uit Duitsland. Deze geneeswijze is gebaseerd op het principe dat het “gelijke wordt genezen met het gelijkende”. In de praktijk betekent dit dat een geneesmiddel dat in staat is om bij gezonde vrijwilligers bepaalde symptomen op te wekken, ook in staat is dergelijke ziektesymptomen te genezen. 

Homeopathie is geschikt voor iedereen en voor de meest uiteenlopende klachten. Een homeopatische behandeling kan naast andere behandelingen plaatsvinden. Het is een duurzame geneeswijze, waarbij met een op maat gekozen homeopatisch middel het zelfherstellend vermogen op natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. 

Ons lichaam zit prachtig in elkaar. We hebben allemaal van nature een zelfherstellend vermogen. Kijk maar naar de spontane genezing van een wondje. Emotioneel en mentaal hebben we ook een zelfherstellend vermogen. Als de wond op elk niveau te groot wordt, is extra hulp van buiten nodig. Het lichaam geeft dan signalen af, waar je iets mee moet. 

'Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.’

Homeopathie brengt lichamelijke, emotionele en mentale klachten met elkaar in verband. Wat was bijvoorbeeld de aanleiding? In plaats van symptomen te onderdrukken probeer ik aan de oorzaak ervan te werken. Ik wil daarom de complete film van je leven zien, in plaats van alleen een foto. 

Op basis van ons eerste gesprek ga ik uitzoeken welk homeopatisch middel het beste bij jou past. Vervolgens is het jouw reactie op het middel die het effect bepaalt.

Mijn behandeling is persoonsgebonden, omdat ieder mens uniek is. Homeopathie is maatwerk. Ik zal mijn uiterste best doen om je te helpen zoveel mogelijk van je klachten op een natuurlijke manier te verbeteren.

Ook op het moment dat je geen duidelijk aanwijsbare klachten hebt en/of niet zo lekker in je vel zit, kun je jezelf een APK gunnen. Het is de aard van veel mensen om pas in beweging te komen als de welbekende emmer overloopt. 

'Je hoeft niet ziek te zijn om béter te worden’